ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Στο τελευταίο στάδιο της Παγκοσμιοποίησης…

Όλα δείχνουν πως η Παγκοσμιοποίηση, ο πολιτισμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στην Ελλάδα τουλάχιστον, βρίσκετε στο τελευταίο στάδιο της εφαρμογής…

Όλα δείχνουν πως η Παγκοσμιοποίηση, ο πολιτισμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στην Ελλάδα τουλάχιστον, βρίσκετε στο τελευταίο στάδιο της εφαρμογής της.

Όλοι ζούμε σε ένα κόσμο που μας διαμόρφωσαν τα τελευταία 40 χρόνια από την τηλεόραση(κυρίως) αλλά και των υπολοίπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η επικυριαρχία της ιδεολογίας που μας πλασάραν σαν μόδα μέσω της τηλεόρασης και των περιοδικών(είτε lifestyle, είτε πορνό) τις τελευταίες δεκαετίες ενάντια στα ήθη και στις αξίες ήταν καθοριστική για τη νέα γενιά και τα αποτελέσματα της φανερά.

Δεν βλέπουμε ότι οι καπιταλιστές και οι ελίτ προωθούν την χυδαιότητα και την άκρα ασέβεια, την ηδονιστική χρηστικότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις;

Μας έβαλαν επίσης στην αναζήτηση και επίτευξη του αμερικάνικου ονείρου,για ένα καλό σπίτι,ένα «μουράτο» αμάξι(χωρίς απαραίτητα να είναι κακό να φτιάξεις ένα σπίτι από τις οικονομίες σου,αλλά εδώ το ζήτημα είναι ότι δώσαμε και την καρδία μας στα ντουβάρια και έγινε αυτοσκοπός το σπίτι και η αλλαγή του σαλονιού σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας κάθε λίγο και λιγάκι) και μία plasma τηλεόραση σε κάθε σαλόνι.

Τρέχουμε να ικανοποιήσουμε τις ψεύτικες ανάγκες που δημιουργεί η τηλεόραση στον σύγχρονο κόσμο του άκρατου υλισμού και υπερκαταναλωτισμού που δημιούργησαν.


Φτίαξαμε τη ζωούλα μας δηλαδή. Πέρα απο την ζωούλα μας δεν βλέπουμε τίποτα άλλο αφού και η οικογένεια μας έχει γίνει μία προέκταση του εγώ μας. Που πέρα από υπερτροφικό εγώ που θρέψαμε τόσα χρόνια αλλά και που μας μάθανε να το τρέφουμε έγινε σλόγκαν το :»κοίτα την οικογένεια σου και μην σε νοιάζει τίποτα άλλο» ή το :»κοίταξε την πάρτη σου» και σιγά σιγά γίναμε άτομα μέσα σε μια μάζα και όχι πρόσωπα μοναδικά και ανεπανάληπτα. . .

Ο Ιερομόναχος Συμεών Γρηγοριάτης σε μία συνέντευξη που του πήραν πριν πολλά χρόνια είχε πεί τα εξής:

Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πια πώς ν” αγαπάνε. Ένας πατέρας της Εκκλησίας λέει: «Αγάπα και κάνε ό,τι θέλεις». Σήμερα οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν ό,τι θέλουν αλλά προπαντός να μην αγαπάνε.

Γιατί; Διότι φοβούνται. Δεν θέλουν να δεσμευτούν. Θέλουν να καταναλώνουν μόνο και να συμπεριφέρονται μέσω των καταναλωτικών τους προσωπείων. Και ξέρεις πόσο υποφέρουν; Δεν ξέρουν πώς να πλύνουν το πρόσωπο τους γιατί δεν έχουν πια.

Το σύστημα της Παγκοσμιοποίησης του σύγχρονου θεαματικού καπιταλισμού έχει προνοήσει για τα πάντα. . .

Για τους έχοντας κλίση και εθισμένους στα τυχερά παιχνίδια τον «νόμιμο τζόγο»,για τους φιλόδοξους-κενόδοξους το lifestyle περνώντας μας το μήνυμα για καριέρα χάνοντας κάθε άλλο ενδιαφέρον παρά για το πως θα φτιάξουμε το image μας μέσα από την δουλειά(χωρίς βέβαια να είναι απαραίτητα κακό να εξελιχθείς στον χώρο του επαγγέλματός σου, αλλά αυτό που μας κάναν να θεοποιούμε την δουλειά,παραμελώντας τον/την σύντροφο μας ή τα παιδιά μας στο βωμό της επίτευξης του κέρδους και της καριέρας είναι άθλιο. . . ) και το πως θα γίνουμε πλούσιοι.

Για τους φιλήδονους προωθούν την ελευθεριότητα(την ασυδοσία δηλαδή) στον έρωτα,είτε αυτό γίνετε με τις πόρνες που ελέγχουν οι ίδιοι είτε αυτό γίνεται σε επίπεδο προπαγάνδας από τα μέσα που κατέχουν(τηλεόραση,κινηματογράφος,τύπος κτλ. ) δείχνοντας μας συνεχώς εικόνες και ταινίες φτηνού σεξ για να μας προκαλέσουν-εξάψουν τα ένστικτα(τα οποία είναι κατώτερα μέρη της ψυχής) έτσι ώστε να μας χειραγωγούν,γιατί είναι γνωστό ότι ελέγχοντας τα πάθη ενός λαού τον κάνεις ότι θέλεις.

Το ίδιο κάνουν και στους πολιτικούς(όχι όλους) τους οποίους τους κάνουν μασόνους και τους προσφέρουν πόρνες,χρήμα ,δόξα και ναρκωτικά και έτσι τους κάνουν ότι θέλουν,αφού τους ελέγχουν τα πάθη τους και έτσι κατεβάζουν και ψηφίζουν νομοσχέδια αντιεργατικά και ανήθικα που τους προτείνουν οι ανώτεροί τους μασόνοι. Και ακριβώς αυτήν την τακτική εφαρμόζουν και στο λαό εξάπτοντας του τα πάθη-ένστικτα μέσω της τηλεόρασης γκρεμίζοντας κάθε ήθος και αξία σε επίπεδο κοινωνικής μηχανικής. . . και έτσι τελικά κάνουν το λαό μάζα. . .

Έτσι στις ταινίες του Hollywood δεν βλέπεις ταινία που να υπάρχει μία οικογένεια σοβαρή αγαπημένη και με αξίες αλλά σχεδόν πάντα διαλυμένες οικογένειες,παιδιά χωρισμένων γονιών,εικόνες φτηνού σέξ κτλ. δημιουργώντας το πρότυπο στις νέες γενιές πως αφού το δείχνει η τηλεόραση και ο κινηματογράφος είναι φυσιολογικό και γαλουχήθηκαν τα παιδάκια με τέτοιες σκηνές…

Το ίδιο συμβαίνει και στις σύγχρονες σειρές. . .

Άλλη κλασική σκηνή στις ταινίες τους τα ναρκωτικά και οι σκηνές βίας. Ο στόχος φανερός… να μάθουν τα παιδάκια πως το να την πίνεις είναι της μόδας και είσαι in… και ότι πάντα στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει βία και όχι ηρεμία και ομαλότητα.

Αυτό με τις σκηνές βίας γίνετε καθημερινά και στην τηλεόραση στις ειδήσεις που κάθε μέρα υπάρχει ένας σκοτωμός και ένας βιασμός με σκοπό να μας σοκάρουν την ψυχή και να μένουμε απαθείς στα καθημερινά κρούσματα βίας στις κοινωνίες και να μην νοιαζόμαστε για τον διπλανό. Λες και δεν υπάρχουν αγνές ειδήσεις π. χ. επιτεύγματα επιστημόνων ή απλές φιλανθρωπικές κινήσεις του καθημερινού πολίτη αλλά μόνο βία και τρομοκρατία.

Ένα άλλο προγραμματάκι της Παγκοσμιοποίησης για τη νέα γενιά ήταν και είναι τα κινούμενα σχέδια που βλέπανε τα παιδιά από μικρά,τα οποία είναι γεμάτα υποσυνείδητα μηνύματα σεξ και διαστροφής της οικογένειας. Στόχος τους ή ενεργοποίηση της σεξουαλικότητας των μικρών παιδιών από μικρή ηλικία και να φτάσουμε σε αυτό το χάλι που φτάσαμε με τις χιλιάδες εκτρώσεις το χρόνο μόνο για τη Ελλάδα.

Αυτό βέβαια δεν ευθύνεται μόνο στα κινούμενα σχέδια αλλά και η τηλεόραση και ο τύπος που προωθούν την ασυδοσία στις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και οι γονείς με την παιδεία της ελευθεριότητας που δίδαξαν τα παιδιά τους. Επίσης τα κινούμενα σχέδια είναι γεμάτα βία για τους ίδιους λόγους που έγραψα παραπάνω… Φυσικά δεν είναι όλα τα κινούμενα σχέδια «διεφθαρμένα» και «κακά»,υπάρχουν και κινούμενα σχέδια μια χαρά με πολύ ωραία μηνύματα…

Ένα άλλο προγραμματάκι που μπήκε σε εφαρμογή είναι και αυτό με τις εκπομπές μαγειρικής καθημερινά…

Μας βάζουνε να βλέπουμε καθημερινά συνταγές μαγειρικής και φαγητά για να εφαρμοστεί το σύγχρονο «άρτος και θεάματα» όπου αφού μας μπούκωσαν με θέαμα(βλέπε ποδόσφαιρο και ταινίες θεαματικές-επιστημονικής φαντασίας) τώρα μας δίνουν και πολύ φαγητό για να ξεχνιόμαστε…

Ο σκοπός της προπαγάνδας αυτής ήταν να δημιουργήσουν ανθρώπους άτομα και όχι πρόσωπα στην κοινωνία και να μας διαφθείρουν σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε όταν θα έρθει ο Παγκόσμιος Δικτάτορας που μας ετοιμάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων να μη αντιδράσει κανένας και να τα δεχτούμε όλα όπως τα σχεδιάζουν,αφού όταν είσαι διεφθαρμένος δεν σε νοιάζει τίποτα παραπάνω εκτός από τον εαυτό σου. . . δεν πάει να καίγεται ο κόσμος,εγώ να περνάω καλά και ότι θέλουν να περάσουν…

Όπως τονίζει ο καθηγητής Γεώργιος Μαντζαρίδης «η παγκόσμια κοινωνία δεν οικοδομείται με την ομογενοποίηση των ανθρώπων, αλλά με την ανύψωσή τους ως προσώπων».

Αυτόν τον «πολιτισμό του προσώπου» καλείται η Εκκλησία μας να προβάλλει αυθεντικά στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, αυτού του εκρηκτικού μίγματος δυτικού ατομοκεντρισμού, οικονομικού φονταμενταλισμού, τεχνοκρατίας, αποθέωσης της αποτελεσματικότητας, της χρηστικότητας και της πληροφορίας, του ακόρεστου ευδαιμονισμού και της καταναλωτικής υστερίας των ατόμων και των μαζών. Είναι προφανές ότι το μόρφωμα αυτό δημιουργεί μια δυναμική απανθρωπισμού του ανθρώπου, απώλειας ανεκτίμητων παραδόσεων του χριστιανικού προσωποκεντρισμού, απαξίωσης των πνευματικών αξιών και του πολιτισμού της αλληλεγγύης, απώλειας της ευχαριστιακής σχέσης με την κτίση και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος κ ά.

Ένα από τα πιο πειστικά επιχειρήματα για υπέρ της παγκοσμιοποίησης, σήμερα, είναι ότι χωρίς αυτήν κινδυνεύουμε «να αφανιστούμε». Ένα πλήθος φωνές μας προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος αυτός και μόνο δικαιολογεί την τελική θυσία που απαιτείται για να έρθει η «παγκόσμια ειρήνη» – και ότι, αν τα έθνη παραδώσουν την κυριαρχία τους κατά τρόπο σύμφωνο με τον προγραμματισμό των Ηνωμένων Εθνών, θα τελειώσουν ένα σωρό προβλήματα που μας «απειλούν», όπως η απειλή της τρομοκρατίας, η απειλή της οικονομικής κρίσης, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και άλλα και αμέσως θα αρχίσει μια εποχή πρωτοφανούς ειρήνης και ασφάλειας.

Και έτσι στηρίζοντας αυτά τα επιχειρήματα η Νέα Τάξη Πραγμάτων συν τα παρακάτω που αναφέρω θα μας προτείνουν να βάλουμε το τσιπάκι για να απαλλαχτούμε:

1. Από την παγκόσμια τρομοκρατία(βάλε τσιπάκι για να δούμε ποιος είναι ο τρομοκράτης)

2. Βάλτε τσιπάκι στους ανθρώπους με Alzheimer για να μην χάνονται

3. Βάλτε τσιπάκι στο μωρό για να μην χαθεί

4. Βάλτε τσιπάκι για υγειονομικούς λόγους

5. Βάλτε τσιπάκι για να μπαίνετε στο club χωρίς να περιμένετε στη σειρά

6. Βάλτε τσιπάκι για να δούμε ποιος φοροδιαφεύγει

7. Βάλτε τσιπάκι στο χώρο εργασίας για να ανοίγουν οι πόρτες αυτόματα

8. Βάλτε τσιπάκι στους κρατούμενους για να μην αποδράσουν κτλ.

Και θα το πάρουμε όλοι και θα είμαστε σαν τα μοσχάρια που πάνε για σφαγή. Όποιος θα έρχεται αντίθετος σε κάτι με το σύστημα απλά θα του κλείνουν το τσιπάκι και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα αφού όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με αυτό. Η απόλυτη δηλαδή δικτατορία. Λίγοι θα είναι αυτοί που δεν θα το πάρουν και αυτοί θα καταφεύγουν στα βουνά όπως έχει προφητευθεί από διάφορους Αγίους…


Ο πόλεμος που μας κάνουν είναι πολιτισμικός.

Το σύστημα μας έκανε να πιστεύουμε αυτά τα οποία μας παρουσιάζουν σαν δικές μας σκέψεις και τρόπο ζωής. . . και φυσικά το πέτυχαν. . .

Και όπως είπε ένας Αγιορείτης γέροντας πριν μερικά χρόνια:

Βρισκόμαστε στην αρχή των εσχάτων. . .

Εσείς τι λέτε; Βρισκόμαστε;