ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ: Βρήκαν τον Τίμιο Σταυρό;

Με μια δήλωση φωτιά για την ορθοδοξία... τον Ελληνισμό και γενικότερα τη διεθνή ιστορία, έρχεται ο Τούρκος βυζαντινολόγος Radi Dikici μιλώντας για την ανακάλυψη της κρυφής τοποθεσίας του Τιμίου Σταυρού.

Ο γνωστός βυζαντινολόγος, με πολλά σημαντικά έργα στο όνομά του όπως «Bizans İmparatorluğu Tarihi», δηλαδή, «Ιστορία Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», «Şu Bizim Bizans», δηλαδή, «Αυτό το Δικό μας Βυζάντιο», φαίνεται πως έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο Τίμιος Σταυρός υπάρχει και βρίσκεται κρυμμένος στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, μετά την μεταφορά του από την εκστρατεία της Αγίας Ελένης στην Κωνσταντινούπολη.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον γνωστό ιστορικό, υπάρχουν πηγές σύμφωνα με τις οποίες η τοποθεσία του Τιμίου Σταυρού ήταν γνωστή και φανερή μέχρι το 1024 όπου μετά την πτώση της Πόλης οι σταυροφόροι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης λεηλατώντας οτιδήποτε τους τραβούσε την προσοχή. Υπό την κάλυψη του χάους βυζαντινοί αξιωματούχοι συνοδευόμενοι από ορισμένους ιερείς κατάφεραν να κρύψουν τον Τίμιο Σταυρό σε κάποιο μυστικό τμήμα της Αγίας Σοφίας, ώστε να τον σώσουν από το πλιάτσικο.

Τα χρόνια πέρασαν και με την Πόλη ακόμα υπό κατοχή, οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για την διαφύλαξη του μυστικού της τοποθεσίας του Σταυρού είτε έφυγαν από τη ζωή, είτε αναγκάστηκαν να φύγουν μακριά από την πόλη, παίρνοντας το μυστικό μαζί τους.

Μπορεί να χάθηκε άδοξα το μυστικό του Τιμίου Σταυρού αλλά παραμένει ακόμα το μεγάλο αίνιγμα της ιεράς κρυπτής του Τίμιου Σταυρού η οποία, σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό και βυζαντινολόγο, πρέπει να βρίσκεται κάπου μέσα στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης.