ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ανακαλύφθηκαν 1.400 στρατιώτες ακόμα από το Στρατό της Τερακότα

Οι 8.000 πήλινοι στρατιώτες, γνωστοί και ως Στρατός από Τερακότα, που φυλούν τον τάφο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, στα ανατολικά της πόλης Χσιάν, στην Κίνα εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να αποκαλύπτονται το 1974.

Κι εκεί που οι αρχαιολόγοι νόμιζαν ότι τους είχαν βρει όλους, τόσα χρόνια μετά ανακάλυψαν περίπου 1.400 ακόμα πήλινες φιγούρες.

Οι αρχαιολόγοι σκάναραν το έδαφος εκεί που όπως υπολόγιζαν θα έπρεπε να βρισκόταν το ιππικό του αυτοκράτορα κι όντως ανακάλυψαν χιλιάδες φιγούρες.

Ο Πήλινος Στρατός ανακαλύφθηκε το 1974, όταν κάποιοι Κινέζοι αγρότες προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πηγάδι στην περιοχή με αποτέλεσμα να βρουν ορισμένες από τις πήλινες φιγούρες.

Στη συνέχεια οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα λάκκο μήκους 230 μέτρων με 11 διαδρόμους και τουλάχιστον 6.000 αγάλματα στρατιωτών του πεζικού από τερακότα.


Δίπλα βρέθηκε ένας δεύτερος λάκκος με τοξότες, από τους οποίους άλλοι ήταν σε όρθια στάση και άλλοι γονατιστοί, και ιππείς με τα άλογα τους και αρματηλάτες μαζί με ορισμένους πεζούς και ένας τρίτος λάκκος με 68 φιγούρες που ίσως αποτελούσαν το αρχηγείο του στρατού.

Συνολικά οι πήλινοι στρατιώτες είναι περίπου 8.000, εκτός από αυτούς που βρήκαν τώρα. Υπάρχουν επίσης 130 πήλινα άρματα με 520 άλογα και 150 άλογα ιππικού.


Η κατασκευή του μαυσωλείου, για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκαν 700.000 άνθρωποι, υπολογίζεται ότι ξεκίνησε το 246 π.Χ., όταν ο αυτοκράτορας Τσιν Σι Χουανγκήταν 13 ετών.