ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

«Μανιτάρι» βαρύτητας ο επόμενος διαστημικός σταθμός

Η αμερικανική εταιρεία United Space Structures έδωσε στη δημοσιότητα την πρόταση της για ένα διαστημικό σταθμό. Ο σταθμός που προτείνει η εταιρεία έχει σχήμα μανιταριού και το βασικό της πλεονέκτημα σε σχέση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι ότι θα προσφέρει στους κατοίκους της συνθήκες τεχνητής βαρύτητας.

Αυτό σημαίνει ότι ο σταθμός αυτός θα παρέχει καλύτερες και ευκολότερες συνθήκες διαμονής στους αστροναύτες επιτρέποντας τους να μείνουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι στον ISS.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο σταθμός αυτός θα μπορεί να ταξιδέψει στο Διάστημα συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διαστημική εξερεύνηση και κυρίως στην αποίκηση άλλων κόσμων.

Θα μπορεί για παράδειγμα, ο σταθμός αυτός να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Αρη και να παρέχει ασφαλές και άνετο καταφύγιο στους αστροναύτες που θα πραγματοποιούν αποστολές στην επιφάνεια του πλανήτη για να στήσουν εγκαταστάσεις παραμονής των ανθρώπων εκεί.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας αυτό το διαστημικό μανιτάρι θα έχει διάμετρο 100 μέτρων και μήκος 400 μέτρων ενώ το κόστος του υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια.