ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Χιλή: Βρέθηκαν συντρίμμια και οστά από τη μοιραία πτήση του 1961!

Οκτώ ποδοσφαιριστές και δύο μέλη του τεχνικού team ήταν ανάμεσα στα 24 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του 1961 στη Χιλή.

Μετά από μισό αιώνα, ορειβάτες ανακάλυψαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που συνετρίβη στις 3 Απριλίου του 1961, σκοτώνοντας πολλά από τα μέλη της ομάδας Green Cross.

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που σχετίζονται με ομάδες ποδοσφαίρου και στοίχισε τη ζωή και στους 24 επιβαίνοντες.

Η ομάδα έμπειρων ορειβατών βρήκε το σημείο συντριβής 200 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα Σαντιάγο.

«Μεγάλο μέρος της ατράκτου εξακολουθεί να είναι ανέπαφο, ενώ γύρω του βρίσκονται διάσπαρτα οστά.

Αυτή η ιστορία ξαναγράφεται επειδή τα συντρίμμια δεν βρίσκονται εκεί που ανέφεραν οι επίσημες εκδοχές.

Δεν θέλουμε να πάρουν τα συντρίμμια σαν τρόπαια. Πρέπει να θυμόμαστε πως άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους εδώ και οι οικογένειές τους αξίζουν τον σεβασμό», σημείωσε ο Leonardo Albornoz που αρνείται να αποκαλύψει το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.

Το Douglas DC-3 μετέφερε τους περισσότερους από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της Green Cross δύο ημέρες μετά τον εκτός έδρας αγώνα με την Osorno Seleccion που έληξε 1-1.

Είχε προγραμματιστεί μία ακόμα πτήση για τους υπόλοιπους που θα έκανε αρκετές στάσεις μέχρι να επιστρέψει στο Σαντιάγο.

Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής που χάθηκε στη συντριβή ήταν πιθανότητα ο Elisa Mourino που κέρδισε 25 κύπελα για την Αργεντινή και σήκωσε το Κόπα Αμέρικα για τη χώρα του το 1955 και το 1959.

Το τραγικό δυστύχημα οδήγησε την Green Cross να ολοκληρώσει την πορεία της στη 12η θέση του πρωταθλήματος και να υποβιβαστεί.

Ένα όμως μόλις χρόνο αργότερα επέστρεψε στην κορυφή, καθώς ο σύλλογος εμφανίστηκε αναγεννημένος.

Η ιστορία του συλλόγου που ιδρύθηκε το 1916 έφτασε στο τέλος της, καθώς το 1965 συγχωνεύτηκε με την Deportes Temuco και μετονομάστηκε σε Green Cross Temuco.