ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΜΑΖΕΨΤΕ ΞΥΛΑ: Δείτε τι μας περιμένει τον Δεκέμβριο – Ο χειρότερος μήνας της δεκαετίας...

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού ο καιρός το Δεκέμβριο θα κυλίσει αρκετά ψυχρός, με πολλές βροχές αλλά και πολλά χιόνια στην Ελλάδα.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του μήνα, θα είναι τα πολλά σκαμπανεβάσματα των θερμοκρασιών αλλά και οι θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ βορρά και νότου, μιας και σε μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα, η διαφορά θερμοκρασίας ίσως να είναι ακόμα και 20 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, θα κυριαρχήσουν στον Ελλαδικό χώρο, οι βόρειοι, βορειοδυτικοί κυρίως άνεμοι. Τα καιρικά συστήματα θα κατευθύνονται προς τη χώρα μας, με κατεύθυνση από τη κεντρική, βορειοανατολική Ευρώπη, νοτιότερα προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Ο Δεκέμβριος θα μπει με αρκετό κρύο στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, ενώ φαίνεται να πέφτουν και χιόνια πιθανότατα και σε μερικές πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Αυτό θα συμβεί περίπου στο πρώτο μισό του Δεκεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, το δεύτερο μισό του μήνα, θα κυλίσει με πολλά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας. Θα έχουμε και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και πολλές ψυχρές εισβολές, οι οποίες στα τέλη του μήνα, θα δώσουν αρκετό κρύο, χιόνια ίσως και σε μηδενικά υψόμετρα αλλά και πολλές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Αυτή είναι η πιθανή μας πρόβλεψη για το πως θα κυλίσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Ενδέχεται να αλλάξει αν αλλάξουν τα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού. Κατά τη γνώμη μας ωστόσο, ο Δεκέμβριος θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.