ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η «ανθρώπινη» κίνηση του ρομπότ ASIMO

Εντυπωσιακά «ανθρώπινες» είναι πλέον οι κινήσεις του ρομπότ της Honda, ASIMO: όπως φαίνεται σε βίντεο του Mashable, το ανθρωπόμορφο ρομπότ έχει διανύσει πολύ δρόμο από την πρώτη του εμφάνιση, πριν από χρόνια, μέχρι σήμερα, καθώς η νέα έκδοσή του μπορεί να τρέχει, να ανεβαίνει σκάλες, να κλωτσάει μπάλες, να χοροπηδάει κ.α. κάνοντας κινήσεις οι οποίες παραπέμπουν, όσον αφορά στη φυσικότητά τους, σε άνθρωπο και όχι σε ρομπότ.


Ο ASIMO έδειξε τις δυνατότητές του σε επίδειξη στο International Auto Show στην Ν. Υόρκη την Τετάρτη, εντυπωσιάζοντας τους παρατηρητές. Σημειώνεται ότι το ρομπότ διαθέτει επίσης «ευέλικτα» δάχτυλα με ειδικούς αισθητήρες που του επιτρέπουν να κάνει πιο «ντελικάτες» εργασίες.

Στις αρχικές του εκδόσεις, το ρομπότ ήταν τηλεχειριζόμενο – ωστόσο πλέον είναι δυνατός ο προγραμματισμός του για να πραγματοποιεί διάφορες εργασίες, για τις οποίες βασίζεται στους αισθητήρες του. Η μπαταρία του επαρκεί για δραστηριότητα περίπου 40 λεπτών.


Όπως αναφέρει το Mashable, η Honda, η οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα ASIMO το 1986, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επικοινωνιακές δυνατότητες του ρομπότ, το οποίο μπορεί να «καταλάβει» κάποιες προτάσεις, ενώ πλέον έχει καλή αντίληψη της ιαπωνικής νοηματικής γλώσσας.