ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Εντοπίστηκε υποβρύχιο-φάντασμα! (Βίντεο)

Σε βάθος περίπου 6 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ανοικτά της Χαβάης, βρέθηκε το κουφάρι ενός θρυλικού ιαπωνικού μέγα -υποβρυχίου, το οποίο είχε εξαφανιστεί "μυστηριωδώς'' το 1946. Η Εθνική Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης ανακοίνωσαν ότι το 122 μέτρων υποβρύχιο Ι-400, κατηγορίας « Sen - Toku » ήταν από τα μεγαλύτερα μη πυρηνικά υποβρύχια που είχε κατασκευαστεί και ανακαλύφθηκε τυχαία στα τέλη Αυγούστου στη νοτιοδυτική ακτή του Oahu . Το υποβρύχιο, ήταν το μεγαλύτερο μη πυρηνικό που κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ είχε την ικανότητα να κάνει μιάμιση φορά τον γύρο της γης, χωρίς να ανεφοδιαστεί

Ένας από τους ερευνητές, ο Τζιμ Ντελγάδο δήλωσε ότι βρέθηκαν στην περιοχή ψάχνοντας άλλα πράγματα και «καταλήξαμε σε αυτήν την φοβερή ανακάλυψη. Είναι σαν να παρακολουθείτε ένα καρχαρία σε κατάσταση ηρεμίας''.

"Το Ι-400 και τα «αδελφάκια» του(Ι-401 και Ι-402) είχαν επινοηθεί από τον Ισορόκου Γιαμαμότο, τον Ιάπωνα ναύαρχο, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ. Με τα συγκεκριμένα υποβρύχια μάλιστα, σκόπευε να επιτεθεί και σε μεγάλες παραθαλάσσιες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και στην διώρυγα του Παναμά", συμπλήρωσε ο Ντελγάδο.

Στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ αιχμαλώτισαν το Ι-400 μαζί με άλλα τέσσερα ιαπωνικά υποβρύχια και τα μετέφεραν στο Περλ Χάρμπορ για επιθεώρηση. Η Σοβιετική Ένωση ζήτησε πρόσβαση στα υποβρύχια, σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ προτίμησε να τα βυθίσει παρά να πέσει μια τέτοια τεχνολογία στα χέρια των Σοβιετικών.

Από τότε, το Ι-400 αποτελούσε ένα "πλοίο-φάντασμα" και ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της στρατιωτικής ιστορίας.

Δείτε το βίντεο


Πηγή