ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Τα χρώματα του Τρίτου Ράιχ

Και το καυστικό σχόλιο του «LIFE» όταν δημοσίευσε τις φωτογραφίες Μια εικόνα των μεγαλειωδών εορτασμών της εποχής του Αδόλφου Χίτλερ δίνουν οι σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες που είχε βγάλει ο ίδιος ο προσωπικός φωτογράφος του Φύρερ, Hugo Jaeger. Ο Jaeger έβγαλε τουλάχιστον 2.000 φωτογραφίες ταξιδεύοντας με τον Χίτλερ στα τέλη της δεκαετίας του ’30 και τις αρχές της δεκαετίας του ’40. Σύμφωνα με τη Daily Mail, στον Χίτλερ άρεσε πολύ η δουλειά του φωτογράφου και την πρώτη φορά που είδε τις φωτογραφίες αναφώνησε: «Το μέλλον ανήκει στην έγχρωμη φωτογραφία».

Οι φωτογραφίες διασώθηκαν γιατί ο Jaeger έκρυψε τα φιλμ του καθώς ο κλοιός έσφιγγε γύρω από τον Φύρερ, κυρίως επειδή φοβόταν πως η φιλία του με τον Χίτλερ μπορεί να οδηγούσε στη σύλληψή του.

Ο Jaeger κράτησε την ελευθερία του και έως τη δεκαετία του ’70 είχε πλήρως αποκαταστήσει τα φιλμ του τα οποία πούλησε στο περιοδικό «LIFE».

Με τη δημοσίευσή τους το περιοδικό έγραψε: «Συνήθως δεν δίνουμε τόσο χώρο για τη δουλειά ενός ανθρώπου που εκτιμάμε τόσο λίγο».

Δείτε τις φωτογραφίες











Πηγή