ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Recon Jet: Επίδοξος «αθλητικός» αντίπαλος του Google Glass (Βίντεο)

Με όλο τον θόρυβο που συνοδεύει την επερχόμενη έλευση του Google Glass, είναι πολλές οι εταιρείες οι οποίες κινητοποιούνται στον ανερχόμενο χώρο των συσκευών- οθονών οι οποίες φοριούνται στο κεφάλι... Μία από αυτές είναι η Recon Instruments, που εδρεύει στο Βανκούβερ και δημιούργησε το Recon Jet. Η εταιρεία ειδικεύεται στο χώρο της τεχνολογίας για σκι, και αυτό φαίνεται στο σχεδιασμό και το «χαρακτήρα» της συσκευής, που εμφανισιακά θυμίζει γυαλιά/ διόπτρες για σκι ή για ποδηλάτες.

Το Recon Jet απευθύνεται κυρίως στους φίλους των σπορ, παρά όσους επιθυμούν μία συσκευή γενικής χρήσης όπως το Google Glass- ωστόσο, μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με «θερινές» δραστηριότητες. Η οθόνη είναι τοποθετημένη στο κάτω δεξιά μέρος του οπτικού πεδίου του χρήστη, και χρησιμοποιεί μία ειδική έκδοση του Android. Οι πληροφορίες που απεικονίζει απευθύνονται σε αθλητές: χτύποι καρδιάς, ταχύτητα, απόσταση που έχει καλυφθεί και άλλα παρεμφερή στατιστικά.



Επίσης, μπορεί να «συνεργάζεται» και με το smartphone του κατόχου του, ενημερώνοντάς τον για τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα κλπ- ενώ μπορεί να συνδεθεί και με social media. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό- απαραίτητη προϋπόθεση αν ληφθεί υπόψιν ο προσανατολισμός του. Το βάρος του είναι περίπου 28 γραμμάρια, και περιλαμβάνει έναν dual-core επεξεργαστή 1GHz, κάρτα γραφικών, Wi-Fi, ANT+, 1GB DDR2 SDRAM, οθόνη υψηλής ανάλυσης, Bluetooth, GPS, optical touchpad, κάμερα HD και μία ποικιλία αισθητήρων (αξελερόμετρο, μαγνητόμετρο, γυροσκόπιο, θερμόμετρο κλπ). Πέρα από αθλητές, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από επαγγελματίες «επικίνδυνων» χώρων, όπως νοσοκόμοι, στρατιωτικοί, πυροσβέστες κλπ.

Η εταιρεία αναπτύσσει εφαρμογές για τη συσκευή, ενώ προτίθεται να κυκλοφορήσει αργότερα και το software development kit, για όσους developers ενδιαφέρονται να ασχοληθούν. Είναι ήδη δυνατή η προπαραγγελία του, αντί 499 δολαρίων. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο- η τιμή του τότε θα είναι 599 δολάρια.