ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

«O άνθρωπος έχει μετατρέψει τη Γη σε ένα επικίνδυνο μέρος»

Οι άνθρωποι μετατρέπουν τη Γη σε ένα «μοναχικό πλανήτη», εξαντλώντας την πλούσια βιοποικιλότητά της, σε σημείο που σύντομα η μαζική εξαφάνιση των ειδών μπορεί να μπει σε ένα μη αναστρέψιμο και επικίνδυνο φαύλο κύκλο.

Ο καθηγητής Ed Wilson, αυθεντία σε θέματα βιοποικιλότητας, από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ υποστηρίζει, ότι ο ρυθμός της εξαφάνισης των ειδών είναι 100-1.000 φορές υψηλότερος και πως διατρέχουμε πολύ σημαντικό κίνδυνο να χάσουμε τα μισά ζώα και τα φυτά του πλανήτη μέχρι το τέλος του αιώνα που διανύουμε.

«Μετατρέπουμε τη Γη σε ένα πολύ μοναχικό μέρος και σαν να μην έφτανε αυτό, εξακολουθούμε να καταστρέφουμε τη βιόσφαιρα, κάνοντάς την έναν πολύ επικίνδυνο πλανήτη» είπε ο ίδιος σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στη Βρετανία.

«Πλησιάζει το σημείο χωρίς επιστροφή. Μπορεί να μη γνωρίζουμε πότε θα έρθει αυτή η στιγμή, όμως θα έρθει και ενδεχομένως νωρίτερα απ’ ό,τι μπορεί να περιμέναμε, αν συνεχίσουμε να καταστρέφουμε το φυσικό περιβάλλον και τα είδη που ζουν σε αυτό» συνέχισε, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Independent.

«Η αποκατάσταση ενός κατεστραμμένου περιβάλλοντος μπορεί να είναι εφικτή σε κάποιο βαθμό, όχι όμως αν έχει εξαφανιστεί η βιοποικιλότητα. Θα χάσουμε τα είδη για πάντα και αυτό θα είναι ένα σημείο καμπής για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου» πρόσθεσε ακόμη ο καθηγητής και κατέληξε λέγοντας, ότι χρειάζεται μια υπερβατική, ηθική απόφαση, προκειμένου να σταματήσει η εξαφάνιση των ειδών και η καταστροφή της βιόσφαιρας.