ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η Νορβηγία σχεδιάζει να στείλει σε απομακρυσμένο νησί τους πρόσφυγες - Εκεί που οι αρκούδες υπερτερούν των κατοίκων

Στο αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ, μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου όπου ο πληθυσμός των πολικών αρκούδων υπερβαίνει αυτόν τον μόνιμων κατοίκων, σχεδιάζει να στείλει η Νορβηγία τους πρόσφυγες που θα καταφθάσουν στη χώρα.

Πρόκειται για μία περιοχή η οποία δεν ανήκει στη συνθήκη Σένγκεν και άρα οι πρόσφυγες μπορούν να κινηθούν με άνεση εκεί, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του ο Independent, σημειώνοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την κυβερνήτη του Σβάλμπαρντ να ελέγξει τη νομιμότητα του σχεδίου.

Στην περίπτωση που το σχέδιο κριθεί νόμιμο, η πολιτεία θα προσπαθήσει να το εφαρμόσει το γρηγορότερο δυνατό, αναφέρουν τα τοπικά Μέσα.

Το ζήτημα που έχει προκύψει όμως είναι που θα απασχοληθούν οι πρόσφυγες που θα καταφθάσουν στην περιοχή. Στο Σβάλμπαρντ το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων εργάζεται στα τοπικά ορυχεία, πρόσφατα όμως ανακοινώθηκαν 150 απολύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι εκεί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για τους μετανάστες.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει σαφές αν τελικά η Νορβηγία θα καταφέρει να στείλει τους πρόσφυγες στο εν λόγω νησί λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του, παρόλα αυτά πολιτικοί υποστηρίζουν ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.