ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Έρχονται οι χειρουργοί-ρομπότ από την Google

Ο αμερικανικός κολοσσός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, Google, έχει δείξει εδώ και καιρό την πρόθεσή του να επεκταθεί σχεδόν σε κάθε τομέα νέων τεχνολογιών στον κόσμο, ενώ ιδιαίτερη δυναμική φαίνεται ότι αποκτούν οι πρωτοβουλίες της εταιρείας στον χώρο της Ιατρικής.

Τελευταία της απόπειρα, είναι η συνεργασία της με την Johnson & Johnson για την κατασκευή ρομποτικών χειρουργικών συστημάτων, τόσο προηγμένων, που θα χτυπήσουν με αξιώσεις τον ανταγωνισμό που εκπροσωπείται αυτήν τη στιγμή από την εταιρεία Intuitive Surgical και το σύστημα da Vinci.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Google θα συνεργαστεί με την εταιρεία Ethicon, θυγατρική της J&J, η οποία είναι από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής χειρουργικών συσκευών, αλλά δεν έχει μπει ακόμα στον χώρο της ρομποτικής.

Ο Gary Pruden, επικεφαλής τους τμήματος χειρουργικής στην J&J, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η συνεργασία με την Google είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευσή μας για την προώθηση της χειρουργικής φροντίδας, και μαζί, έχουμε ως στόχο να εναποθέσουμε την καλύτερη τεχνολογία στα χέρια των χειρουργών σε όλο τον κόσμο».

Η ρομποτική χειρουργική είναι ένας τομέας με πολλές προοπτικές στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς βελτιώνει την ακρίβεια των χειρουργικών επεμβάσεων, μειώνοντας ταυτόχρονα τους τραυματισμούς και συντομεύοντας τη χρονική διάρκεια αποκατάστασης για τους ασθενείς.