ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Σχολή για σύγχρονους «Μονομάχους» στη Ρώμη!

Τα παιχνίδια των μονομάχων στην αρένα μπορεί να έχουν σταματήσει εδώ και 2 χιλιετίες περίπου, όμως ακόμα και σήμερα μπορεί κάποιος να γίνει ένας σύγχρονος Σπάρτακος, αρκεί να... φοιτήσει στη Scuola Gladiatori στη Ρώμη, τη μοναδική σχολή για μονομάχους στον κόσμο... Μετά την επιτυχία της ταινίας Gladiator, με πρωταγωνιστή τον Russel Crowe, το ενδιαφέρον για τους μονομάχους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας έσπασε κάθε ρεκόρ. Στη Scuola Gladiatori στη Ρώμη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πραγματικά να μάθουν να πολεμούν στην αρένα, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή! Οι μαθητές πρέπει να περάσουν από αυστηρή φυσική εκπαίδευση που δοκιμάζει την ευκινησία τους, το συντονισμό, την ταχύτητα και τη δύναμη, πριν από τη μετάβαση στη γνώση και χρήση των όπλων.

Οι μονομάχοι παρακολουθούν μαθήματα για αρκετούς μήνες, ακόμα και χρόνια, για να εξειδικευτούν σε όπλα και τεχνικές μάχης, ενώ όλοι μπορούν να γίνουν «Gladiator για μια μέρα», εμπειρία που ρίχνει τους συμμετέχοντες στην αρένα, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.


Ακριβώς όπως και οι μαχητές της αρχαίας Ρώμης, οι μαθητές εκπαιδεύονται αρχικά με ένα ξύλινο σπαθί που ονομάζεται «Rudus», το οποίο είναι ελαφρύτερο και πιο ασφαλές -εννοείται- από ό,τι ένα μεταλλικό ξίφος. 

Αφού οι μαθητές συνηθίσουν το όπλο τους, περνούν στο άλλο επίπεδο, αυτό των πραγματικών όπλων και… αρχίζουν τα δύσκολα. 

Πολλές μάχες στην αρένα και η διαρκής αίσθηση του χώματος στο πρόσωπο για κάποιον που παλεύει να σωθεί από το θάνατο αποτελούν μια αξέχαστη εμπειρία. 

Μετά την επίτευξη του υψηλότερου δυνατού επιπέδου, παλεύουν στην αρένα με τον «Doctore» (αρχηγό) και αν κερδίσουν αποκτούν οι ίδιοι δίπλωμα Doctore.